دنیای ما

مرجعی به روز و کامل با مطالب متنوع

دنیای ما

مرجعی به روز و کامل با مطالب متنوع

این مواد غذایی را هرگز دوباره گرم نکنید !


این مواد غذایی را هرگز دوباره گرم نکنید ! حتما غذای شما نیز بارها زیاد آمده است و اضافه آن را در یخچال نگه داشته و دوباره گرم کرده اید. اما آیا می‌دانستید برخی از مواد غذایی در صورتی که دوباره گرم شوند، مسمومیت غذایی ایجاد می‌کنند؟ در واقع، قوانین مهمی‌در مورد سلامت خانواده وجود دارد که باید به آن‌ها اهمیت داد. برای مثال، گرم کردن دوباره برخی از مواد غذایی، به ویژه خوراک‌های گوشتی ممنوع است! چرا که این مواد غذایی تولید کننده باکتری‌هایی همچون ای کولی، لیستریا و سلمونلا هستند.   

از طرفی، مسمومیت غذایی مسئله ای نیست که بتوان به راحتی آن را نادیده گرفت. این بیماری که با علائمی‌چون دل درد، حالت تهوع، اسهال، استفراغ و  تب بروز می‌کند، در صورتی که به موقع درمان نشود، ممکن است حتی منجر به مرگ نیز بشود!

در ادامه قصد داریم مواد غذایی ای را که نباید دوباره گرم شوند به شما معرفی کنیم. اما قبل از آن لازم است درمورد نگهداری و گرم کردن مواد غذایی به نکات زیر دقت کنید:

  • مواد غذایی را بیشتر از ۲ ساعت در دمای اتاق قرار ندهید، زیرا بعد از این مدت تولید باکتری آغاز می‌شود. بعد از این که غذا به دمای اتاق رسید، آن را در یک ظرف مناسب داخل یخچال بگذارید.
  • از چاقویی که برای بریدن گوشت خام استفاده می‌کنید برای بریدن گوشت پخته استفاده نکنید. همچنین گوشت پخته را در ظرف گوشت خام قرار ندهید و از یک ظرف تمیز دیگر استفاده کنید.
  • با قاشقی که غذا را می‌چشید، غذا را هم نزنید.
  • غذاها را تا حد جوشیدن گرم کنید ( هم روی گاز و هم در ماکروفر ). هر موقع بوی غذا را حس کردید، غذا گرم شده است.
  • گوشت چرخ کرده خام را حد اکثر به مدت۴ ماه می‌توان در فریزر نگهداری کرد.

و اما مواد غذایی که نباید دوباره گرم شوند:

اسفناج

اسفناج یکی از مواد غذایی لازم در رژیم غذایی سالم و متعادل است. اما این گیاه را بلافاصله بعد از پختن باید مصرف کرده و از گرم کردن مجدد آن خودداری کرد. علت این موضوع این است که نیترات موجود در اسفناج هنگام گرم شدن دوباره، به نیتریت سمی‌تبدیل می‌شود. خوردن اسفناج گرم شده به ویژه برای کودکان بسیار خطرناک است. مصرف تنها ۵ میلی گرم نیتریت در کودکان ممکن است موجب ایجاد مسمومیت‌های جدی در آن‌ها شود. شایع ترین علامت مسمومیت با نیتریت، آبی شدن اطراف چشم و دهان است! به این وضعیت « سندروم کودک آبی » می‌گویند.

چغندر ( لبو )

گرم کردن مجدد چغندر و یا غذاهای دارای چغندر نیز مانند اسفناج باعث ایجاد مسمومیت نیتریت می‌شود. هویج، کلم، کلم بروکلی، شلغم و به ویژه کرفس جزو سبزیجاتی هستند که باید در مصرف آن‌ها، به ویژه برای کودکان، دقت کرد. توصیه می‌کنیم از افزودن آب این سبزیجات به غذای کودک خودداری کنید.

مرغ

مرغ و خوراک‌های دارای مرغ از جمله مواد غذایی ای هستند که نباید دوباره گرم شوند. زمانی که مرغ دوباره گرم می‌شود، ساختار پروتئین‌های موجود در آن تغییر کرده و باعث تولید باکتری می‌شود. از آن جایی که مرغ باعث ایجاد جدی ترین مسمومیت‌های غذایی می‌شود، باید در مصرف آن بیشتر دقت کرد. مراحل پاک کردن، شستن، منجمد کردن، یخ زدایی و پخت مرغ از اهمیت بالایی برخوردار است.

توصیه می‌کنیم هرگز مرغ را با شعله زیاد نپزید. این ماده غذایی می‌بایست با حرارت کم، اما به مدت طولانی، بپزد.

 تخم مرغ

تخم مرغ آبپز و یا پخته شده به طرق مختلف در صورتی که دوباره گرم شود، ممکن است مسموم کننده باشد. به ویژه اگر آن را با حرارت زیاد گرم کنید، مقدار آب آن کاهش یافته و ساختار پروئین‌های آن تغییر می‌کند. این نوع مسمومیت به طور نادر اتفاق می‌افتد، اما می‌تواند خطر مرگ به همراه داشته باشد! به همین دلیل هنگام مصرف غذاها و سس‌های حاوی تخم مرغ بسیار دقت کنید. گرم کردن سس‌هایی مانند سس بشامل حاوی تخم مرغ خطری ایجاد نمی‌کند. اما گرم کردن برخی از غذاهای شامل تخم مرغ ممکن است خطرناک باشد.

قارچ

قارچ و غذاهای دارای قارچ نیز جزو مواد غذایی ای هستند که مصرف یک روز بعد و یا گرم کردن آن‌ها ممکن است خطرناک باشد. به علاوه، خوراک قارچ در صورت گرم شدن، ارزش غذایی خود را از دست داده و باعث ایجاد مشکلات گوارشی نیز می‌شود.


منبع: مجله کیوی

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.