- جوجه ی مرغ یک کیلوگرم
- رب انارشیرین 2 پیمانه
- لیموترش 1 کیلوگرم
- زعفران دم کرده 3 قاشق غذاخوری
- روغن مایع 3 پیمانه
- نمک و فلفل:به مقدار کافی
جوجه مرغ را تمیز کنید و از وسط به دو تکه تقسیم کنید .سپس در مقداری نمک ، فلفل ، زعفران و آبلیمو بخوابانید تا به مدت چند ساعت در این محلول بماند. بعد از سپری شدن این زمان در یک تابه ی تقریبا گود مقداری روغن بریزید تا گرم شود.
بعد جوجه ها را در آن قرار دهید و در تابه را ببندید تا جوجه ها با حرارت کم آب بندازند و پخته شوند و وقتی آب آن بخار شد با همان حرارت ملایم بگذارید دو طرف جوجه ها طلایی رنگ شوند.سپس آنها را از روغن بیرون بیاورید و روی آنها رب انار بریزید تا خوش طعم تر شوند. اکبر جوجه خوشمره و لذیذ را با برنج کته زعفرانی میل کنید و با ریختن مقداری رب انار روی برنج از خوردن این غذای لذیذ لذت ببرید.
نکته
تفاوت اول این غذا جوجه کباب زعفرانی آن است که پیاز و زعفران ندارد؛ اما اگر دوست داشتید می توانید زعفران و پیاز هم بزنید چون خوشمزه تر می شود.
تفاوت دوم این است که معمولا خورندگان این غذای محلی یک کاسه رب انار هم کنار دستتان بگذارند و به عنوان سس و مزه غذا از آن در هنگام خوردن بهره می برند.
رسم است که اکبرجوجه را با پلو زعفرانی می خورند. هرچند پلو سفید هم بد نیست. اما برای درست کردن پلو زعفرانی، باید پلو کته درست کنید. اگر چنین قصدی داشتید یادتان باشد وقتی آب برنج در حال حباب زدن است، زعفران دم کرده را اضافه کنید.
روش مرسوم دیگر برای پخت اکبر جوجه است. مرغ را تمیز شسته و در کمی نمک و شیر به مدت یک شبانهروز در یخچال بگذارید. سپس مقداری شیر، پیاز، سیر، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کرده و مرغ را طوری می پزیم که له نشود. میتوانیم مرغ را از وسط نصف کرده، طوری که شکل آن درسته و بدون شکستگی حفظ شود، سپس در آبکش گذاشته تا شیر آن مقداری گرفته شده ولی خشک نشود. در ظرفی مناسب کره را داغ کرده تا جایی که روی مرغ را بگیرد و جوجه به رنگ طلایی درآید. پس از سرخ شدن آن را از کره خارج کرده و در کنار برنج همراه با رب انار سرو می کنیم.
مازندرانیها اکبر جوجه را به یک روش دیگر هم طبخ میکنند. در این روش که به «جوجه کرهای» معروف است ابتدا جوجهها را یک شب در شیر یا دوغ محلی و پیاز میخوابانند، روز بعد جوجهها را در شیر و کره میپزند و سپس در کره فراوان سرخ میکنند.
اکبر جوجه جزو غذای محلی – مازندرانی میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
اکبر جوجه را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
منبع : iraniancook