برساق یکی از انواع شیرینی های سنتی و خوشمزه ایرانی است که با مواد متنوعی تهیه می شود، ما در این مطلب قصد داریم طرز تهیه برساق را به سبک سنندجی ها به شما عزیزان آموزش دهیم، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه برساق :
طرز تهیه برساق :
برای تهیه این شیرینی خوشمزه ابتدا مایه خمیر را به همراه نصف پیمانه آب ولرم و یک قاشق شکر در ظرفی بریزید و چند دقیقه کنار بگذارید تا عمل کند.
در این میان تخم مرغ را در ظرفی بشکنید و کمی هم بزنید تا زرده و سفیده با هم مخلوط شوند، شکر را افزوده و هم بزنید.
سپس آب را هم بریزید و مخلوط کنید بعد از اینکه دانه های شکر حل شد ماست، نمک و خمیر مایه را افزوده و آرد را هم کم کم اضافه کنید و همه مواد را مخلوط نمایید تا یکدست شود.
روغن حیوانی را کم کم حین وزر دادن اضافه کنید و خمیر را ورز بدهید و اجازه بدهید خمیر در ظرف در بسته ای حدود یک ساعت بماند تا پف کند.
سپس خمیر را به تکه هایی کوچک بردارید و با انگشت پهن کنید می توانید با هر چیزی خمیر را شکل بدهید و آن را در روغن داغ و فراوان سرخ کنید. سریع آن را برگردانید که در روغن نسوزد و بعد آن را درون سبد قرار بدهید تا روغن اضافی آن از بین برود.
بعد از سرد شدن می توانید برساق ها را درون نایلون قرار بدهید و آن را داخل یخچال بگذارید.
خواص ماست: