یتیمچه یکی از انواع غذاهای بسیار قدیمی و سنتی ایرانی است که با بادمجان و گوجه فرنگی تهیه می شود. این غذای خوشمزه که شباهت زیادی هم به خوراک بادمجان دارد یک نوع خوراک محسوب می شود که با نان سرو می شود.
مواد لازم برای یتیمچه
- بادمجان بزرگ 6 عدد
- گوجه فرنگی متوسط 6 عدد
- پیاز متوسط 3 عدد
- سیر 4 حبه
- روغن نصف پیمانه
- نمک 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه یتیمچه :
مرحله اول
در طرز تهیه تیمچه ابتدا باید بادمجانها را پوست بگیرید و آنها را حلقه حلقه کنید مقداری نمک روی آنها بریزید و حدود نیم ساعت آنها را کنار بگذارید تا نمک طعم تلخی آنها را به خوبی بگیرد و سپس آنها را خوب بشویید تا نمک آنها از بین برود و بادمجانها شور نباشند.
مرحله دوم
روغن یا کره را درون یک قابلمه بریزید و مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید. پیازهایتان را نگینی خرد کنید و درون روغن بریزید و آنها را تفت دهید تا طلایی شوند. گوجه فرنگیها را به صورت حلقهای برش دهید و بعد از سرخ شدن پیازها گوجهها را به آن اضافه کنید و شعله را کم کنید و اجازه دهید تا گوجهها آب بیندازند.
مرحله سوم
بعد از گذشت حدود ۵ دقیقه بادمجانها را روی گوجه به صورت مرتب بچینید. فلفل دلمهایهایتان را نگینی ریز و سیب زمینیها را به صورت حلقهای خرد کنید. فلفلها را روی بادمجانها بریزید و بعد از آن سیب زمینیها را به صورت مرتب روی آنها بچینید. در آخرین مرحله رب گوجه فرنگی را با نصف لیوان آب مخلوط کنید تا رب کاملا در آن آب شود و به آن نمک، فلفل و زرد چوبه بزنید. سپس آن را روی مواد داخل قابلمه بریزید و مقدار بسیار کمی روغن نیز روی آنها بریزید. در قابلمه را روی آن قرار دهید و حدود 30 تا 40 دقیقه اجازه دهید تا مواد پخته شوند و یتیمچه شما آماده شود.