دنیای ما

مرجعی به روز و کامل با مطالب متنوع

دنیای ما

مرجعی به روز و کامل با مطالب متنوع

طرز تهیه دوغ محلی و نان لواش+ طرز تهیه کباب تابه ای

طرز تهیه دوغ محلی ساده و گازدار
کنار برخی غذاها( مانند آبگوشت ، دیزی ، کباب کوبیده ) بودن دوغ محلی یکی از لزومات می باشد که طعم فوق العاده ای را کنار این غذاها به ارمغان می رساند ، اما اگر قصد دارید خودتان دوغ را درست کنید ما برای شما دستور تهیه خانگی آن را پیشنهاد میکنیم :

  

مواد لازم برای دوغ محلی :
ماست: 4 تا 5 قاشق غذاخوری
شیر: یک لیتر
نمک: یک قاشق سوپ خوری
شکر: نصف قاشق چای خوری
یک حبه قند کوچک ( به جای شکر )
طرز تهیه دوغ محلی با شیر
در این روش ابتدا شیر و آب را با هم مخلوط کنید و یک لیوان از این مخلوط را جدا کنید و کنار بگذارید .

بقیه مخلوط مایع را داخل ظرفی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود ولی به جوش نیاید. فقط در حدی گرم شود که وقتی دستتان در داخل آن فرو کردید ، دستتان نسوزد.

بعد از گرم شدن مخلوط مایه شیر و آب ، نمک ، شکر و ماست را به همراه یک لیوان آب و شیری که کنار گذاشته بودید اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. مواد مخلوط شده را در ظرف مورد نظرتان بریزید و در ظرف را خوب و محکم ببندید و چند بار تکان دهید . بعد در یک جای گرم به مدت چند روز ( 3 تا 4 روز )قرار دهید تا دوغ اماده شود. برای زودتر آماده شده دوغ میتوانید آن را زیر نور آفتاب و یا کنار شوفاژ قرار دهید.

نکته درست دوغ محلی :
اگر شکر داخل دوغ زیاد شود دوغ بد مزه میشود و ، باعث بد مزه شدن دوغ می شود.

کالری دوغ
یک لیوان دوغ که حدود 200 میلی لیتر می باشد تنها 77 کالری دارد.

دوغ محلی در بارداری ؟
دوغ سرشار از کلسیم و مواد مغذی است اما اگر پزشک به بانوان باردار توصیه کرده است حتما مصرف نکنند.



طرز تهیه نان لواش خانگی

درست کردن هر نوع نان در منزل بسیار لذت بخش می باشد ، اما طرز تهیه نان لواش در خانه می تواند کمکی به این کند که نه به تعداد زیاد اما تا حدودی می توانید آن را تهیه نمایید.

مواد لازم برای نان لواش خانگی
آرد سفید : یک پیمانه سر پر
روغن مایع : 3 قاشق غذاخوری
نمک : یک قاشق چای خوری
آب :به مقدار کافی
طرز تهیه نان لواش :
ابتدا داخل کاسه ای نسبتا بزرگ آرد را با نمک مخلوط کنید.بعد از اینکه کاملا مخلوط شد 2 قاشق از 3 قاشق غذا خوری روغن را به آرد اضافه کنید و با دست هم بزنید.

در همین حین کم کم آب را اضافه کنید و مدام هم بزنید تا آرد به صورت خمیر در بیاید.زمانی که خمیر صافو یکدست شد روی آن را بپوشانید بگذارید تا 10 الی 15 دقیقه استراحت کند.

خمیر آماده شده را بسته به سایزی که میخواهید نان را درست کنید به صورت گلوله های کوچکتری در بیاورید.

در ظرفی آرد بریزید و سپس هر گلوله ای را که درست میکنید آغشته به آرد کنید تا خمیر به دست نچسبد.

بعد از اینکه تمام خمیرها را آماده کردید روی سطح کار مقداری آرد بپاشید و با کمک وردنه خمیر را باز کنید.

نکات مهم تهیه نان لواش:

نکته مهم اینکه بلا فاصله بعد پخت و خنک شدن نانها, انها را داخل جا نونی بگذارید تا خشک نشود

اگر بعد پخت نانها احساس کردید که خشک هستند نگران نباشید اگه در جا نونی بگذارید بعد 2-3 ساعت کاملا نرم میشوند

میتونید نان ها رو درون پارچه و پلاستیک به مدت چند روز نگه دارید و استفاده کنید



مواد لازم برای تهیه کباب تابه ای یا دیگی

300 گرم گوشت چرخ کرده
1 عدد پیاز متوسط
2عدد گوجه
1 عدد تخم مرغ
1.2 قاشق مربا خوری زرد چوبه
2 قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی
مقداری جعفری تازه
به مقدار کافی نمک
فلفل به مقدار کافی
به مقدار کافی روغن
میزان مواد مورد نیاز برای صرف 3 نفر می باشد.

زمان آماده سازی مواد اولیه 10 دقیقه است.

زمان پخت کامل آن نیز 40 دقیقه است.

طرز تهیه کباب تابه ای یا دیگی

طرز تهیه کباب تابه ای یا دیگی به چه صورت است؟
یکی از موادی که در طعم و شکل کباب بسیار اهمیت دارد، پیاز است. برای تهیه کباب تابه ای، ابتدا پیاز را رنده می کنید، دقت داشته باشید که آب پیاز را باید جدا کرد.

گوشت چرخ کرده را در ظرفی دلخواه قرار دهید، سپس پیاز رنده شده و تخم مرغ و نمک و زرد چوبه را نیز به گوشت اضافه کنید. هم چنین دقت داشته باشید که پیاز اضافی نباشد چون در این صورت سبب شل بودن آن می شود. تخم مرغ از شل بودن و وا رفتن کباب جلوگیری می کند.

سپس مخلوط را خوب ورز دهید تا گوشت با طعم زردچوبه و پیاز ادغام شده و خوش طعم شود. روغنی که تهیه کرده اید را در درون تابه ای بریزید به صورتی که کل کف تابه را چرب کند تا بعدا گوشت به کف تابه نچسبد. مخلوط گوشت را در داخل تابه بریزید و سپس با دست ورز دهید تا گوشت در کف تابه به صورت لایه ای پهن و صاف دربیاید. سپس تابه را روی حرارت ملایمی قرار دهید و پس از 20 دقیقه با کف گیر یا قاشق روی گوشت خطوط موازی بیندازید تا به فرم کباب در آید.

برخی افراد علاقه دارند کباب حالت خیس و نرم داشته باشد که سس گوجه تهیه می کنند، ولی برخی بدون سس همراه با گوجه و فلفل سرخ شده میل می نمایند. برای تهیه سس گوجه، مقداری گوجه را رنده یا خرد خرد می کنید، سپس به گوجه ها مقدار کمی فلفل و نمک اضافه می کنید، و روی حرارت قرار می دهید و تا زمان بخار شدن آب گوجه صبر می کنید.

سپس وقتی سس حالت غلیظی به خود گرفت از روی حرارت برمی دارید و سس آماده است. گوشتی را که روی حرات کمتری بود بر می گردانید تا طرف دیگر گوشت نیز خوب بپزد. سسی را که آماده کرده اید روی تکه های گوشت بریزید و 5 دقیقه صبر کنید تا طعم سس به خوبی در گوشت تاثیر داشته باشد.


منبع: hesawli

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.