خورش انار یکی از غذاهای سنتی و مجلسی ایرانی است که ریشه در شمال کشور و در شهر گیلان دارد. این خورش شباهت زیادی به فسنجان دارد و برای درست کردن آن از رب انار، گردو و گوشت استفاده میشود.
مواد لازم برای تهیه خورش انار:
طرز تهیه خورش انار:
برای درست کردن خورش انار ابتدا قابلمه مورد نظر را روی حرارت قرار داده و کمی روغن بریزید، سپس پیاز را افزوده و تفت دهید تا طلایی شود.
بعد از اینکه پیاز سرخ شد سیر را هم بریزید و تفت دهید تا سرخ شود، سپس زردچوبه را اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن گوشت را خرد کرده و اضافه کنید تا با پیاز و سیر تفت بخورد و رنگ آن تغییر کند.پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت با حرارت ملایم بپزد.
در این میان تابه ای را روی حرارت قرار داده و کمی روغن بریزید تا داغ شود سپس رب انار را اضافه کنید و کمی تفت دهید ، حالا مغز گردو را بسابید و به همراه دانه های انار به تابه اضافه کنید.
در ادامه یک لیوان آب جوش به تابه اضافه کنید و اجازه دهید آب اضافی داخل تابه با حرارت ملایم تبخیر شود و مواد به روغن بیفتند. در مرحله بعد سبزی خورشتی را به صورت ساطوری خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا کمی سرخ شود.
وقتی که گوشت نیم پز شد سبزیجات تفت داده شده را به آن اضافه کنید سپس مخلوط رب انار را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به قابلمه خورشت اضافه کنید. حالا باید حرارت زیر خورش را کم کنید تا خورش به روغن بیفتد و آب اضافی آن تبخیر شود.
در مراحل پایانی پخت ، طعم خورش را بچشید و در صورتی که ترشی آن به نظرتان زیاد بود می توانید مقداری شکر به خورش اضافه کنید تا طعم خورش متعادل تر شود. در پایان پس از اینکه خورشت آماده شد آن را با دانه های انار و جعفری خرد شده تزیین کنید و به همراه برنج یا کته سرو کنید.
نکات پخت خورش انار:
خواص انار: